Blindspot 1: Je hebt te weinig controle over je financiën en dit belemmert je groei.

Je bent geweldig in het runnen van je bedrijf en het leveren van je diensten, maar het kan lastig zijn om echt grip te krijgen op je financien. misschien heb je het gevoel dat je voortdurend achter de feiten aanloopt als het gaat om inkomsten en uitgaven. je twijfelt soms of je de juiste financiele beslissingen neemt en je voelt je onzeker over je cijfers. dit is helemaal oke veel ondernemers ervaren dit. Beluister hieronder jouw persoonlijke boodschap en ga de aankomende dagen aan de slag met de upgrades. Deze vind je onderaan de pagina.

BELANGRIJKE UPGRADES

1. stel een maandelijkse financiele check-in in.

Blok een vast moment in je agenda om je financiën te bekijken en aan te sturen. Gebruik deze tijd om je inkomsten, uitgaven en winst te analyseren. Begin met het bijhouden van je transacties, zodat je weet wat jouw geldstroom doet, dit helpt je om tijdige veranderingen te herkennen en tijdig in te grijpen bij e.v.t. uitdagingen.

2. creeer een duidelijk en concreet budgetplan

Maak een budgetplan waarbij je voor jezelf heel duidelijk je in en uitgaven in een opslag kan zien. Begin je kosten te managen door ze op te splitsen in vaste en variabele kosten. stel daarnaast een limiet in voor elke categorie. dit geeft je een duidelijk inzicht van waar je geld naartoe gaat en het helpt je om te beslissen in waar je e.v.t. kunt besparen of investeren. werk je financiële administratie maandelijks bij om het actueel te houden, dus ook bij kleine veranderingen.  

3. leer de basispricipes van financiele administratie of te wel geld

neem de tijd om de basisprincipes van geld, cijfer en jouw administratie te begrijpen en onder de knie te krijgen. Dit hoeft niet heel lastig te zijn of veel tijd te kosten. kijk binnen het programma dat je al gebruikt of er meerdere functionaliteiten zijn om je gehele cashflow op een duidelijke en overzichtelijke plek te beheren. Door alles helder te hebben krijg je vanzelf meer controle over je financiële situatie en daardoor kan je betere onderbouwende beslissingen maken om je bedrijf te laten groeien. blijf je het lastig vinden dan kan je altijd aansluiten bij een financiële mentor, want die kan je begeleiden en aanmoedigen om je cijfermatige kennis te blijven ontwikkelen.

De online place to be voor business, brand & marketing coaching voor ondernemers die meer dan 55k per jaar aan omzet willen bereiken. Je kunt al starten voor €49,95 per maand. 

+31 6 31 74 6231
KVK 56093047
Copyright © 2024Evolve. All Rights Reserved.
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hallo!