Blindspot 1: Je hebt te weinig focus en piekert te veel.

Je bent supergoed in wat je doet, maar het is lastig voor je om focus te houden op de meest belangrijke bedrijfsstappen. Hierdoor stagneer je en heb je eindeloze to-do-lijstjes. Daarnaast slaat de twijfel ook vaak toe: “Ben ik wel goed genoeg?”. Beluister hieronder jouw persoonlijke boodschap en ga de aankomende dagen aan de slag met de upgrades. Deze vind je onderaan de pagina.

BELANGRIJKE UPGRADES

1 Focus op wat ertoe doet: Prioriteiten stellen met de Eisenhower-methode.

Maak een lijst van alle taken die je moet volbrengen. Verdeel deze taken in vier categorieën op basis van urgentie en belangrijkheid: Urgent en belangrijk: Doe deze taken onmiddellijk en zelf. Belangrijk, maar niet urgent: Plan deze taken voor later in. Urgent, maar niet belangrijk: Delegeer deze taken indien mogelijk. Niet urgent en niet belangrijk: Weglaten of stel deze taken uit. Richt je aandacht eerst op de taken die urgent en belangrijk zijn, om te voorkomen dat je tijd besteedt aan minder essentiële zaken.

2 Optimaliseer je tijd: Time blocking voor maximale focus

Reserveer specifieke tijdsblokken in je agenda voor verschillende taken of categorieën van taken. Bijvoorbeeld, blokkeer ’s ochtends tijd voor strategische planning en belangrijke taken, terwijl je ’s middags ruimte vrijmaakt voor administratieve taken of creatief werk. Houd je tijdens deze blokken strikt aan de toegewezen taken en vermijd afleidingen, zoals e-mails, telefoontjes of sociale media.

1Overwin zelftwijfel: Cognitieve herstructurering voor meer zelfvertrouwen

Herken jouw specifieke momenten van twijfel die toeslaan en noteer deze gedachten. Daag deze negatieve gedachten actief uit, door bewijs te verzamelen dat het tegendeel aantoont. Denk aan successen uit het verleden, positieve feedback van klanten of collega’s of vaardigheden die je hebt ontwikkeld. Schrijf positieve, realistische en ondersteunende argumenten om deze zelf twijfels tegen te spreken. Herhaal deze oefeningen regelmatig om je mentale veerkracht en zelfvertrouwen te versterken.

De online place to be voor business, brand & marketing coaching voor ondernemers die meer dan 55k per jaar aan omzet willen bereiken. Je kunt al starten voor €49,95 per maand. 

+31 6 31 74 6231

KVK 56093047

Copyright © 2024Evolve. All Rights Reserved.
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hallo!