Blindspot 2: Je branding spreekt nog niet genoeg

JE HEBT EEN WEBSITE, MOOIE PLAATJES EN BENT BRAAF ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA. MAAR ONDANKS ALLE TIJD DIE JE ERIN STEEKT, KOMT ER WEINIG UIT. JE HEBT HET GEVOEL ONWIJS TE MOETEN LEUREN MET JE AANBOD… EEN OVERVOLLE INBOX MET OFFERTEAANVRAGEN LIJKT HEEL VER WEG. Beluister hieronder jouw persoonlijke boodschap en ga de aankomende dagen aan de slag met de upgrades. Deze vind je onderaan de pagina.

BELANGRIJKE UPGRADES

1 Spreek jij de taal van jouw doelgroep?

Neem al je communicatie-uitingen onder de loep, waaronder je websiteteksten en de content die je deelt op sociale media. Wat zeg je nu precies? Is je marketingboodschap concreet en verleidelijk? Of maak je gebruik van containerbegrippen en klinkt jouw communicatie exact hetzelfde als die van je concurrenten? Het is tijd om jouw doelgroep veel meer aan te spreken, en dit begint met het leren denken in de “taal” van jouw doelgroep. Vraag jezelf af: als jouw ideale klant ’s avonds laat in bed ligt, hoe denkt hij of zij dan over het verlangen/probleem dat zij ervaren?

2 Vind je eigen Brandvoice & onderscheidend vermogen

Als ik je content zou lezen op sociale media, zou ik dan meteen weten dat jij het bent? Jezelf onderscheidend positioneren en het vinden van je eigen brandvoice gaat voornamelijk over nog meer jezelf zijn. Jezelf durven uiten, je mening delen, onderwerpen aansnijden die wellicht controversieel zijn. Jouw potentiële klanten kiezen voor jouw vibe en uitstraling. Op welk vlak mag jij nog meer jouw podium pakken?

3 Ben je visueel sterk genoeg?

Klopt je huidige visuele branding (kleuren, vibe, logo, lettertype, foto’s, stijl, iconen) met de positionering die jij wilt claimen? Wellicht denk je nu: “Huh, positionering? Wat is dat?” Het visuele aspect van onze business is enorm belangrijk voor de eerste indruk die iemand van ons krijgt. Onbewust bepaalt die eerste indruk of iemand doorklikt of juist wel jou gaat volgen op Instagram. Als jij een specifieke doelgroep wilt aantrekken, dan moet jouw visuele branding jouw doelen en missie ook ondersteunen. Alleen maar mooie foto’s en een paar kleurtjes zijn niet genoeg. Jouw branding mag veel meer embodiment hebben. Heb je een thema dat terugkomt in al jouw uitingen en als rode draad fungeert in jouw business?

De online place to be voor business, brand & marketing coaching voor ondernemers die meer dan 55k per jaar aan omzet willen bereiken. Je kunt al starten voor €49,95 per maand. 

+31 6 31 74 6231

KVK 56093047

Copyright © 2024Evolve. All Rights Reserved.
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hallo!