Blindspot 3: Je hebt geen klantreis ingericht

WIST JIJ DAT EEN KLANT GEMIDDELD 12 INTERACTIES NODIG HEEFT VOORDAT HIJ OF ZIJ TOT ACTIE OVERGAAT? JE DOET MOMENTEEL IETS MET MARKETING, MAAR HET ZIJN ALLEMAAL LOSSE FLODDERS. JE MIST EEN GOED INGERICHT SYSTEEM WAARDOOR JE MEER KLANTEN KUNT AANTREKKEN. Beluister hieronder jouw persoonlijke boodschap en ga de aankomende dagen aan de slag met de upgrades. Deze vind je onderaan de pagina.

BELANGRIJKE UPGRADES

1 Stippel je klantreis uit

Hoe ziet jouw klantreis eruit? Gemiddeld hebben potentiële klanten tussen de 10-12 branduitingen nodig voordat hij of zij overgaat tot actie. Dit kan zijn een websitebezoek, een nieuwsbrief, een story op Instagram. Je hebt niet overal controle over en je weet ook niet hoe iemand jou gevonden heeft. Wat je wel kunt doen, is jouw marketingacties strategisch inrichten. Heb je een gratis weggever? Wat gebeurt er na de gratis weggever? Een paar mailtjes sturen is vaak niet genoeg. Zie jouw marketing als jouw unieke eigen Netflix-show, bingewatchwaardig en waar jouw ideale klanten geen genoeg van kunnen krijgen. Schrijf alle instapmomenten (touchpoints) en vervolgacties op zodat je hierop kunt sturen. Beluister de welkomsaudio voor meer informatie.

2. Zet social media strategisch in

Alleen goede content maken en braaf posten is niet genoeg om hordes klanten aan te trekken. Het is de basis. Hoe onderhoud jij contact met jouw achterban op sociale media? Stuur je mensen een welkomstbericht? Probeer je jouw achterban beter te leren kennen? Reageer je op iemand die interactie heeft op je story? Er zijn veel meer “momenten” waarop je contact kunt leggen met ideale klanten dan jij denkt! Ik wil je uitdagen om een toffe actie te verzinnen en deze actie in jouw stories te delen. Daarnaast wil ik je vragen om door je volgerslijst te gaan en jouw “warme” leads een persoonlijk berichtje te sturen over jouw toffe actie.

De online place to be voor business, brand & marketing coaching voor ondernemers die meer dan 55k per jaar aan omzet willen bereiken. Je kunt al starten voor €49,95 per maand. 

+31 6 31 74 6231

KVK 56093047

Copyright © 2024Evolve. All Rights Reserved.
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hallo!