Hé, hallo!

Of je de BARBIE film nu wel of niet hebt gezien, het kan je waarschijnlijk niet ontgaan zijn! De iconische film heeft de harten van fans over de hele wereld veroverd en heeft alle verwachtingen in de bioscoop overtroffen, met een wereldwijde opbrengst van 1 miljard. Ik neem je graag mee op reis in de wereld van Barbie’s marketingsucces en welke acties jij als (startende) vrouwelijke ondernemer kunt nemen om je beste kwartaal ooit te draaien!

Actie 1 Het creëren van een moment.

Het geheim van het succes van de film ligt in het vermogen van het marketingteam om een ‘moment’ te creëren waar massa’s mensen deel van willen uitmaken.

Ik ken geen enkele vrouw die niet met Barbies heeft gespeeld. Barbie en Ken zijn nu eenmaal onderdeel van onze jeugd. Een vleugje nostalgie samen met het felroze iconische lettertype zorgt voor samenhorigheid en een collectieve herinnering.

Wat betekent dit voor jou? Is er een overkoepelend thema of onderwerp waarmee jij herkenning en verlangen kunt creëren bij jouw doelgroep? Kun je dit koppelen aan een actie of productlancering? Het geeft jouw promotie net dat laagje verdieping dat veel ondernemers missen!

Actie 2 Strategische samenwerkingen

Veel merken & influencers hebben bijgedragen aan het creëren van buzz rondom de lancering. Van complete Barbie-lijnen tot aan het promoten van user-generated content, overal is over nagedacht. Door slimme samenwerkingen aan te gaan met bekende merken en te profiteren van de invloed van supersterren, heeft de marketingcampagne van de Barbie-film laten zien hoe krachtig strategische merkallianties kunnen zijn.

Wat betekent dit voor jou? Met welke merken, influencers en andere ondernemers zou jij kunnen samenwerken? Denk hierin groot: zijn er podcasts/blogs waarin jij graag een aandeel zou willen hebben? Zijn er ambassadeurs die passen bij jouw merk? Zijn er partners waarmee je op basis van een affiliatiemodel zou kunnen samenwerken? Zijn er social media-accounts die dezelfde doelgroep hebben? Kun je hier een keer een live-uitzending mee inplannen?

Actie 3 Interactieve elementen die verder gaan dan alleen de bioscoop

Het slimme team achter BARBIE heeft feilloos doorgrond dat het promoten van de film niet alleen draaide om mensen naar de bioscoop te lokken… In bruisende steden zijn interactieve pop-upshops en thema-evenementen uit de grond gestampt, waardoor fans zich konden onderdompelen in iconische Barbie-settings. Augmented reality (AR) filters en interactieve content en challenges op sociale media hebben de anticipatie nog verder aangewakkerd.

Wat betekent dit voor jou? De beste promotie wordt altijd gedaan door enthousiaste fans en ambassadeurs. Ik ga je een voorbeeld geven uit een van mijn twee bedrijven. Mijn bedrijf Evolve helpt ondernemers op een laagdrempelige manier met hun branding en marketing. Iemand kan al voor een bedrag van €49,95 p.m. lid worden van de online community. Voor elk lid dat lid wordt, maken we een persoonlijke Instagram-bedankstory (zie voorbeeld). Bijna elk lid deelt deze story vaak ook op hun eigen account, waardoor wij gratis zichtbaarheid krijgen. Hier komen voor ons nieuwe klanten en volgers uit. Hoe zou jij dit kunnen inzetten voor jouw business?

 

Als je nu denkt “Ik wil NU actie ondernemen” dan wil ik je uitnodingen om lid te worden van de Evolve Growth Hub. De online place to be waar wij je coachen en mentoren om van een “mwah” business naar “booming” business te gaan. De Evolve Growth Hub is speciaal ontwikkeld voor (startende) vrouwelijke ondernemers die minimaal 50k aan omzet per jaar willen verdienen. Je bent al lid voor slechts € 49,95 p.m. Je zit nergens aanvast want de Evolve Growth hub is per maand opzegbaar.

Als jij je in het volgende herkent dan is de Evolve Growth Hub echt iets voor jou!

Je ziet op dit moment maar weinig nieuwe klanten binnenkomen. Je bent zichtbaar op social media maar het kan voor je gevoel veel beter!

Je piekert vaak over je aanbod, je website, je positionering, wat je nu wel of niet moet posten. Dit zorgt voor onrust en onzekerheid hierdoor zet je niet de stappen die je eigelijk zou willen zetten.

Maak nu met ons samen grote stappen in je business zodat jij jouw droomomzet gaat behalen.

Klik op de button hieronder om meer te ontdekken over ons fantastische aanbod en bekijk de videotestimonials van onze trouwe “Evolvers”.

NO BRAINER

EVOLVE MEMBERSHIP

Het online membership, waar jij van ‘mwah business’ naar booming business gaat. De online spot waar wij jou mentoren naar de business en omzet die jij graag wilt!
Megadeal 1 maand membership inclusief de challenge “Van freebie naar betalende klant”. Nu voor €49,95,-

Spread the love
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hallo!